Fotbalul, mai urât ca niciodată

Ceea ce se întâmplă acum în fotbalul românesc este foarte urât. Ura, ranchiuna şi răzbunarea au luat loc fair-play-ului. Proaspăt alesul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, ar fi trebui să îşi dea seama că nu se mai află de ceva vreme în campanie electorală şi să înceteze să îl mai lovească pe Gică Popescu atâta timp cât acesta este la pământ şi se află în imposibilitatea de a se apăra.

Ca şi cum nu ar fi de-ajuns, în ajutorul fiului, a sărit şi tatăl, Gheorghe. Ranchiuna şi ura le-a înceţoşat minţile. Pozează în oameni corecţi, dar cu atitudinea asta nu te poţi îndrepta decât spre dictatură. Şi să ţină minte un lucru: în lumea fotbalului, genul ăsta de persoane n-a avut niciodată viaţă lungă.

Aparent, Burleanu vrea să lase impresia că este un om deschis şi că vrea să aibe o relaţie bună cu toţi oamenii din fotbalul românesc, însă în realitate totul este praf în ochi. A acceptat să-l aibă alături pe fostul preşedinte, care fostul a sărit imediat dintr-o barcă într-alta călcându-şi în picioare demnitatea şi s-a înjosit în aşa hal doar pentru a fi în graţiile actualului. Actual care a spus că a venit revoluţia în fotbalul românesc după 24 de ani. Păi în ăia 24 de ani s-a aflat şi fostul, care acum stă la braţ cu actualul, nu?

Am văzut că Burleanu a mers la Roma, pentru a discuta cu Cristi Chivu – finul lui Victor Becali şi cu Radu Ştefan, fotbalist aflat sub contract cu familia Becali. Ce voia de fapt să demonstreze el? Că discută cu toată lumea? Să fim serioşi, Burleanu ştia din start că nu va ajunge la niciun acord cu niciunul dintre cei doi.

Abordarea lui Răzvan Burleanu este “dezbină şi cucereşte”, dar este una total greşită. Gândeşte ca un adevărat politician, dar trebuie să înţeleagă că fotbalul nu este politică. Fotbalul este o familie, iar familia aceasta trebuie să fie unită şi să lase răutăţile la o parte, să formeze cu toţii o echipă. Asta dacă vor performanţă…

 

6 thoughts on “Fotbalul, mai urât ca niciodată

 1. Nicolae Stefan

  Un singur om cu un cuvant greu de spus in ROMANIA!!!!!
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Reply
 2. Adrian Garbulea

  corect ce afirmi in rindurile tale!Ca så fii un lider,un conducator adevarat,trebuie sa ai niste calitati :sa fii un bun diplomat,un foarte bun profesionist,caracter frumos dar si puternic pt a impune respect respectind pe altii,un bun strateg,un bun ascultator,si un exemplu pt toti subalternii … Acest domn pare ,,dotat,, in ale conducerii,dar si lipsuri,iar unele sunt foarte importante.Daca incepi aceasta cariera la FRF pe picior de dictator,improscind cu noroi si amenintind ai o problema mare din start!Indiferent ca s-au facut lucruri gresite acolo inainte,dar au fost si bune,din bun simt,nu te poti da imediat cocos cum ai ,,intrat pe poarta,, cu mai marii din sistem…chiar daca uneori acesti au gresit,asta e lipsa de respect,deci si de educatie… Te asezi pe treaba,iti faci treaba ca un profesionist,repari greselile care le gasesti fårå så suni goarna si sa arunci cu venin pe altii…Asa face un bun conducator,preia stacheta si corecteaza greselile anterioare din sistem….E greu sa multumesti pe toti,e adevarat,dar important ramine sa iti faci treaba cum trebuie de la cap la coada…Asta e nevoie si in politica….In loc ca politicienii,partidele,sa se certe intre ei,sa foloseasca acest timp in a gasi solutii de rezolvare a problemelor cetatenilor ,ale tarii !! Nimeni nu te alege conducator,pt a te certa cu altii,mahalagisme ieftine,ci te alege pt a aduce imbunatatiri si performanta in sistemul in care activezi …. Cam asa,sper oricum ca noul presedinte sa faca ce am mentionat mai sus,pt binele fotbalului romånesc,care a suferit destul si imaginea nu a fost una buna cam de mai multi ani.

  Reply
 3. JR

  Burleanu este pus 99% politic, asta este ft clar!omul are 28,29 ani, ce afaceri a facut el, ce manangement a facut el sa stie sa conduca FRF la un nivel atat de inalt?! nu cred ca a administrat nici scara de bloc…este pus de X Y care vrea sa demonstreze ceva lumii, ce?! nu stie nimeni nimic pana acum, poate aflam pana la sf anului..

  Reply
 4. Bernard

  Colosii Fotballului si intregi Tari Romanesti!

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe Nea Gicu!Inca imi mai aduc aminte vorbele lui : “Baiete vei avea de muncit,dacă vrei să ajungi mare,sa nu te dai batut,continua sa lupti!” 🙁

  Sper ca ne veghezi de acolo de sus Prinţule si ai grija de noi cu sufletu tau mare!

  Respect Nea Nicu,Respect Gica Hagi,Respect Ilie Balaci!

  Reply
 5. Marius

  va asteptam la Dinamo alaturi de Adrian Mutu! Hai sa ii aratam ciobanului cum sta treaba!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *